Kæledyr

Barbaras farverige univers

Copyright på tekst og foto: Tina Løkke

44-årige Barbara Kaad Ostenfeld fra Værløse med kunstnernavnet BAKAOS har været kreativ lige siden hun var barn, men der skulle gå mange år, før barndommens leg med farverne blev hendes levevej som iværksætter og fuldtids Doodle-kunstner

barbara-2

– Jeg husker, hvordan min mor altid satte mig til at lave kort, når vi skulle til fødselsdage, fortæller Barbara med en grin. Det var vildt irriterende, at jeg altid blev sat til den opgave ved enhver festlig lejlighed. Dengang gjorde hun sig slet ikke tanker om at leve af sine kreative evner, da det ligesom ikke var noget man blev opfordret til dengang.

Hun endte i stedet med at bruge en del af sin ungdom på først at bo fire år i Belgien derefter fire år i Cameroon, hvor hun læste journalistik. Barbara har altid gået efter sine drømme og taget springet, når muligheden bød sig.

– Der er ingen, som skal komme og sige til mig, at tingene ikke kan lade sig gøre, siger Barbara, der efter årene i Afrika vendte hjem og søgte ind på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og fik efterfølgende job indenfor mediebranchen.

Gik ned med stress

Senere skiftede hun igen spor og gav sig i kast med at arbejde med sårbare unge, som hun hjalp med deres kriser, men desværre endte hun selv med at komme i en, da hun gik ned med stress.

Igen var det tid til at sadle om, og hendes kreative evner kom på banen. Hun var i mellemtiden blevet gift og havde fået to drenge. Da den yngste af dem var blevet to et halvt år, havde hun mere overskud til egne projekter, og hun begyndte at male på lærreder og tegne på sten. En god veninde så en doodle-tegning af en elefant på en sten, og opfordrede Barbara til at prøve at tegne på lærreder. Og da Barbara smed sin første tegning på de sociale medier kom de mange positive reaktioner helt bag på hende. Hendes første udstilling på en lokal café i Værløse gik også over alt forventing med salg og reaktioner, og den manglende tro på sig selv fra barndommen forsvandt i takt med, at omverdenen anerkendte hendes værker og efterspurgte flere, og Barbara opdagede at hun kunne mere end ’bare at tegne’

– I august 2015, otte måneder efter jeg havde sat den første streg, besluttede jeg mig for at leve af min kunst, fortæller Barbara.

Hjemmet i Værløse er indrettet med atelier og galleri, så både familielivet og hendes kreative arbejde kan gå op i en højere enhed.

– Min mand synes nogle gange, at mine ting fylder lidt meget, men han har bakket mig op, og troet på mig, lige fra begyndelsen. Det er jeg dybt taknemmlig for.

En ’ja-siger’ til livet

Selvom det indtil nu har været et hårdt slid, og hverdagen som selvstændig kræver mange kasketter, har doodle-kunstneren ikke fortrudt sin beslutning.

– Min indgangsvinkel til livet er optimisme og åbenhed i sjæl og sind – og at modtage og videregive det univers, der lever i min sjæl, hjerte og fantasi, gennem mine billeder. Jeg lever i min egen lille bobbel og henter ikke inspiration fra andre kunstnere. Det er meget vigtigt for mig at min streg er 100 % min egen. Desuden er jeg en introvert i en ekstroverts krop, og en ekstrovert i en introverts krop – hvilket betyder at lige så meget som jeg elsker at være social, lige så meget elsker jeg ro i mit eget selskab. Jeg kan sagtens gå i flere uger uden at have behov for at se andre mennesker. Men samtidig kan jeg blive helt høj og energifyldt af at være ude blandt andre mennesker. Barbara bobler af ideer og har gang i mange projekter, udstillinger, messer og undervisning.

– Jeg har svært ved ikke at rode mig ind i nye ting, da jeg er meget nysgerrig på livet og alt det livet har at tilbyde, hvis man tager imod det. Så jeg får ofte rodet mig ud i alt for meget på én gang, og nogle gange kan jeg virkelig bande over mig selv. Men alt det jeg roder mig ud i giver mig noget godt, på den ene eller den anden måde.

Farverige værker

Det er tydeligt at se hendes Doodle tegninger også er inspireret af årene i Afrika.

– Da jeg boede dernede gik jeg i farverige kjoler og pyntede mig med smykker og perler i håret – eller smukke tørklæder. Efter jeg vendte hjem undrede folk sig over min påklædning, da hele min garderobe var meget afrikansk, men jeg er vild med farver, selvom det desværre ofte er svært at få andet end sort tøj i Danmark.

De flotte klare farver går igen i alle BAKAOS værker, hvad enten det er på lærred, vaser, sten, mannequindukker eller specielle dekorationsopgaver.

Den 20. til 22. april deltager Barbara/BAKAOS for tredje gang i Art Nordic, der afholdes i Lokomotivværkstedet på Otto Busses Vej 5A, 2450 København S. Der findes flere informationer på www.art-nordic.dk

 

img_20180131_142158

Fakta:

BAKAOS/Barbara Kaad Ostenfeld

https://www.bakaos.dk

Medlem af :

Den internationale kunstnergruppe, Salons Libres Européens

Kunstnergruppen Kunstnomaderne

Kunstnersammenslutningen Azurmalerne, Furesø Kunst i Midten (Åbne Atelierdøre) i Furesø, Ballerup og Egedal.

HCA-gruppen

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kæledyr