Velkommen

Ung mor indsamler legetøj

I efteråret besøgte jeg Lærke, der i den grad har forstået et af julens budskaber med at tænke på andre. Håber I har lyst til at læse artiklen. Alle gaverne er nu delt ud og vil skabe glæde hos rigtig mange børn juleaften. 

Lærke spreder juleglæde

22-årige Lærke har gjort sin drøm til virkelighed. Hun har altid elsket julen og sidste år fulgte hun en facebook-gruppe, hvor folk tilbød og søgte om julehjælp. I januar fik hun ideen til at købe legetøj, så hun i december kan glæde en masse børn fra økonomisk trængte familier

 Tekst og foto: Tina Løkke

Lille Noah på halvandet år er lige vågnet af middagsluren og løber glad rundt i stuen, mens Lærke Fischer er ved at pakke gaver ind. Det er blot en af rigtig mange julegaver. Faktisk er et tidligere kontor i rækkehuset i Sakskøbing nærmest forvandlet til en legetøjsbutik indrettet med reoler og over 2000 stykker legetøj. Målet er at nå op på 3000 ting, så hun kan glæde en masse børn.

– Jeg fik ideen i januar, hvor jeg en aften lå i sengen og sagde til Benjamin, om vi ikke skulle købe julegaver til børn, hvor familierne ikke har råd. Hans kommentar var læg dig til at sove, selvom han godt vidste, at min ide ikke ville være forsvundet næste dag, siger Lærke og smiler.

– Jeg er opdraget til, at har man mulighed for at hjælpe andre, behøver man ikke få noget til gengæld. Mange spørger, hvordan vi får råd, når jeg har haft indtægt som studerende og Benjamin er lastbilchauffør. Jeg har solgt en masse af Noahs ting inde hos “Børneloppen” i Valby. De gav mig en gratis stand, hvor jeg solgte for 3000 kr. Vi bruger ikke vores penge på dyre designmøbler, men har et hjem med ting fra IKEA og genbrugsting, fortæller Lærke og peger på deres spisebord lavet af en gammel dør.

Folk i lokalområdet har bakket op om hendes projekt og private har doneret nyt legetøj, mens flere forretninger har givet rabat, når Lærke har været på tilbudsjagt efter billige spotvarer. Ofte er hun endt med at gå derfra med alt fra tilbudskassen til en god pris.

– Børn fortjener at få legetøj i julegave. Det er fint med genbrug, men det er også rart med noget nyt. Jeg kan godt selv lide legetøj, og Noah mangler jo ikke noget, siger den unge mor, som ellers oplevede at blive sat lidt i bås, da hun blev mor i en ung alder.

– Her kom to sundhedsplejersker, men da først Noah skulle begynde i dagplejen kunne de godt se, de ikke var nødvendigt at komme her mere.

– Det er fedt at få titlen julemand i år. Jeg har altid været glad for de værdier, som julemanden står for. Der er en speciel magi i luften i december. Mange siger, at julen er opreklameret, men den er, hvad man gør den til.

Da Lærke begyndte at date Benjamin, advarede hun ham om hendes store glæde ved julepynt og julekalendere. Han regnede dog ikke med, det var så voldsomt, indtil han første gang stiftede bekendtskab med de 6-7 kasser med julepynt.

– Hvis jeg kan få lov til det, pynter jeg gerne op midt i november, siger Lærke. Foreløbig skal hun lige forsøge af nå sit mål og sammen med et hold af hjælpere pakke det hele ind. Der skal bruges omkring 3 km gavepapir, så hun er rigtig glad for donationer af papir og tager gerne imod mere. Det er vigtigt for Lærke at gaverne er flot indpakket, inden de havner under juletræerne.

– Jeg vil ikke love, at jeg laver en indsamling igen næste år. Der skal vi nemlig giftes, så der får vi andet at bruge pengene til, siger Lærke og kigger kærligt på sin kommende mand, der har støttet hendes projekt 100 procent.

laerke-1 laerke-2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen